31 Mart 2012 Cumartesi

Röportaj: Mehtap kaya





Mehtap Hanım'ın Blogu BURADA
Röportajı Hazırlayan Ülkü

Bize kendinizi biraz tanıtır mısınız?

(Ülkü Hanım merhaba, Öncelikle benimle röportaj yapmak istediğiniz için teşekkür ederim.)

İnsanın kendisini anlatması biraz zor. 1959 yılında Amasya'da doğdum. 33 yıldır evliyim, bir kız bir erkek ikiz çocuklarım var.
İkiz bebeklerimin doğumuyla 10 senelik iş hayatının ardından ev hanımlığı başladı. Bunu uzun süre kabullenemedim. Üretmeden yaşamak pek bana göre değildi. Çocukluğumdan beri el işlerine karşı olan ilgimi geliştirmeye başladım. Ürettikçe mutlu oldum, mutlu oldukça ürettim. El işlerimin haricinde kitap okumayı, arkadaşlarımla ve ailemle vakit geçirmeyi çok severim. Vakit buldukça çeşitli kurslara katılmaya çalışıyorum.



Blog hayatınız nasıl başladı?

Yaptığım el işleri için uzun zaman internette araştırma yaptım ve blog dünyasını keşfettim. Öncelikle insanların neler yaptığını ve paylaştığını izledim. Bir yandan da el işleri yapmaya devam ediyordum. Yaptıklarım giderek çoğalmaya başlayınca etrafımdaki insanların da desteğiyle ben de blog dünyası içinde olmaya karar verdim.



Blogunuzun içeriğinden bahseder misiniz?

Blogum şimdilik sadece benim yaptığım el işlerini kapsıyor. Kendimi pek sınırlamıyorum, ahşap boyamadan, el nakışına, keçe ile değişik süslerden, cam boyamaya kadar yapabildiğim her türlü el işini yapıp paylaşıyorum. İlerleyen günlerde benim yapmadığım fakat hoşuma giden farklı el işi örneklerini de paylaşmayı planlıyorum.

Hangi sıklıkla post yayınlıyorsunuz?

Genellikle haftada bir bazen iki kez post yayınlıyorum.

İzleyicilerinizin yorumlarına tek tek cevap yazar mısınız?

 Evet yazıyorum çünkü yorum almak beni çok mutlu ediyor. Vakitini ayırıp yorumlarını esirgemeyen herkese mutlaka cevap veriyorum.

Sizi izleyen takipçilerinizi siz de izler misiniz?

Beni takip eden herkesin blogunu mutlaka inceliyorum. Bana hitap edenleri ben de takibe alıyorum.

İzlediğiniz bloglarda neler ilginizi çekiyor, nelerden hoşlanmıyorsunuz?

Sade anlatım, net fotoğraflar ve kurulan sıcak iletişim dikkatimi çekiyor. Sayfa düzeninde çok fazla süsleme olmasından hoşlanmıyorum. İçeriği kaliteli ve özgün, yeni şeyler öğrenebileceğim, farklı paylaşımlar yapan bloglar ilgimi çekiyor.


Beğenerek takip ettiğiniz 3 blog desek...

 Aslında çok var... Hem Türkiye'den hem de dünyadan. Ama 3 tanesini söylemem gerekirse: Atölye Beyaz, Ne Desem Beğenirsin ve Favorite Home to Visit en sevdiklerim arasındadır.

Son olarak blogumuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Çok faydalı olacağına inandığım bir girişim. Özellikle blog dünyasına yeni giren insanlar için yönlendirici olacağını düşünüyorum. Bazen ilgi alanınız olan insanlara ulaşmak zor oluyor. İnternet dipsiz bir kuyu gibi. Sizin iyi bir rehber olacağınıza inanıyorum. Şimdiden başarılar dilerim.

4 yorum:

  1. sizi burda çok görmek ne güzel :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Blogunuzu yakından takip ediyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok sıcak bir sohbet olmuş, keyifle okudum ;)

    YanıtlaSil