7 Mart 2012 Çarşamba

Röportaj Kuzeyin Annesi

Bize kendinizden biraz bahsedermisiniz?
Nurcan ben. 1983 Bartın doğumluyum. 5 yıldır Devlet Hastanesinde Bilgi İşlem Personeli olarak çalıyorum, aynı zamanda hastanenin web sitesini hazırlıyorum. Üniversite bittikten 1 yıl sonra eşimle tanıştık. Evliliğimizin 8.yılı bitmek üzere şimdi. İlk bebeğimizi 16 haftalıkken kaybettik. Ondan sonra kolay olmadı yeni bebeğe karar vermek. 18.08.2010 da sorunsuz ve çok çok güzel geçen hamileliğimin ardından oğlumuz Kuzey doğdu. İşten ve oğlumdan kalan zamanda bol bol örgü örüyorum. Sipariş alıp, değerlendiriyorum. Bu sene yeni hobilere merak ettim. Keçe ve çarpı işi. Çarpı işi daha çok yeni. Boş oturamıyorum. Çantamda mutlaka bir elişi vardır. : )

Blog tutma fikri ne zaman doğdu?
Ben örgü örmeyi çok seviyorum. Düşünün ki yolculuk esnasında, arabada bile örgü örmüşlüğüm var. Bunları bir arada toparlamak ve ördüklerimden başkaları da örnek alıp örsün diye açtım bloğumu 2006 yılında.


Bloguna daha önce göz atmamış okuyucularımız için biraz anlatır mısın peki, neler bulabilirler?
Örgülerimde kullandığım ipin adı, kullandığım şiş numarası ve yaparken aşama aşama resimlediğim fotoğraflarla bol bol karşılacaklardır.. Kuzey doğduktan sonra ona ait resimler, aldığım notlar, ay ay gelişim tablosunu da eklemeye başladım. Ayrı blog açmadım, aynı blog üzerinden hem oğlumu büyütüyorum hem de örgülerimi paylaşıyorum.
Blog yazıyor olmanın ne gibi faydaları oldu senin için?
Annelerin bloglarından çok faydalanıyorum. Çalışan anne olunca, eve gittiğimde tüm enerjisiyle beni bekleyen bir oğlum var ve kaliteli, eğlenerek zaman geçirmek istiyorum onunla. Kısıtlı vakitte ikimizinde eğleneceği, keyif alacağı aktiviteleri anne bloglarından not alıyorum.

Çalışmadığınız ve blog yazmadığınız zaman ne yapıyorsun? 
Kuzeyle ya gezmeye çıkmışızdır ya da ben örgü örüyorumdur.. : )) İşten eve geldiğimde oğlum uyuyor oluyor, ama uynadığında ilk söylediği kelimeler "anne, atta". Oğlumu da kendim gibi alıştırmışım.
Stresli oldugunuzda ne yaparsıniz?
Temizlik yapıyorum. Hem de günlerce sürecek olan işleri o kadar kısa sürede yapıyorum ki, bitince stresin yerini yorgunluk alıyor.
Sizce blog yazmak bir ihtiyaç mı?
İhtiyaçtan ziyade, ben keyif alarak yazıyorum ve paylaşıyorum. Hafızam gerçekten çok zayıf, blogum aynı zamanda ajandam. Oğlum doğduktan sonra da, onunla ilgili paylaşımlar çok güzel anı olarak kalıyor. Geri dönüp okuyoruz eşimle, yüzümüzde tebessümle.



Bloggerlarla ilişkileriniz nasıl?
Özellikle hafta içi, izlediğim tüm blogları gezmeye çalışıyorum. Gün boyunca açık blogum. Biliyorum ki ziyaretçilerim de çok. 
Takipçilerinizle en çok neleri paylaşmayı seviyorsunuz?
Oğlumun ilklerini. Benim mutluluğumu görüp, onlar da mutlu olsunlar diye.
Diğer sosyal ağlar ve blogları karşılaştırdığınızda blogların artıları nelerdir?
Sosyal ağda da hesabım var elbet ama blogları tercih ediyorum ben. Daha samimi geliyor bana.
severek takip ettiğiniz, ilk aklınıza gelen 3 blog ismi istesek?
Son olarak Blogger Anneler için neler söylemek istersiniz?
Blogun adı ilgimi çekti, öyle geldim. iyi ki gelmişim. Çok güzel dostluklar, paylaşımlar olacak burada, eminim.
İzleyicilerimize sizin eklemek istediğiniz bir şeyler varmı?
Bazen yanımızda olan insanın bile dost oldugundan emin olamıyoruz. Ortak yönleri çok fazla burda toplanan annelerin. Huzurlu bir şekilde devam eder insallah.
Herkese sağlıklı yarınlar diliyorum.



Konuk blogumuz. Kuzeyin annesi

4 yorum:

  1. Sizi tanıdğıma çok sevindim..Oğlunuz çok tatlı..O tombik yanaklarını sıkasım geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Aynı şekilde o da sizden "akass" (makas) alır, ona göre.. : ))

      Sil
  2. maşallah bebeğiniz çok tatlı....

    YanıtlaSil