12 Mart 2012 Pazartesi

Röportaj İkiz Mucizelerim


Bize kendinizden biraz bahsedermisiniz?
1975’te Ankara’da doğdum ve 29 sene Ankara’da yaşadım. Bilkent Üniversitesi İçmimarlık Bölümü mezunuyum ve Endüstri Ürünleri Tasarımı üzerine yüksek lisansımı yaptım. Üniversiteden sonra farklı yerlerde çalıştım ve 2004 senesinde evlenip İzmir’e yerleştik eşimle birlikte. Tüm sevdiklerimi Ankara’da bıraktığım için İzmir’de yaşayan ve Ankara özlemi çeken biri olarak tanımlayabiliyorum kendimi şu anda. 2009 bize hayatımızın iki mucizesini hediye etti. Artık tanımıma “ikiz annesiyim”i de ekliyorum bu yüzden. İş hayatıma verdiğim 1.5 sene zorunlu aradan sonra şimdi İzmir Ekonomi Üniversitesi İçmimarlık Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyorum.

Blog tutma fikri ne zaman doğdu?
Hamileliğim başladığı andan itibaren ikiz bebek ve ikiz bakımı üzerine araştırmalar yapmaya başladım internette. Bu şekilde anne bloglarıyla karşılaştım ve tabii özellikle ikiz çocuğu olan annelerin bloglarını takibe aldım. Kendi bloğumu açmam hamilelik sürecimde tuttuğum notları bloguma aktarmakla başladı ve sonrasında da çocuklarımla olan anılarımı onlara aktarabileceğim güzel bir yol olacağını düşündüm ve yazmaya başladım.

Bloguna daha önce göz atmamış okuyucularımız için biraz anlatır mısın peki, neler bulabilirler?
İkiz Mucizelerim aslında oldukça kişisel bir blog. Pek çok annenin blogunda gördüğümüz ve aslında çok hoşuma giden bilgi paylaşımlarını ben anılarımın içinde yazıyorum sanırım. Yani blogu ilk görenler çocuk bakımı, gelişimi veya yemek tarifleri, ürün önerileri gibi bilgileri doğrudan bulamazlar belki ama satır aralarında ikizlerle yaşama dair pek çok ipucu var diye düşünüyorum. Bazen sadece Tuna ve Nil’den bahsetmediğim yazılar da yazıyorum aslında, daha fazlasını eklemeyi düşünüyorum zaman içinde.





Blog yazıyor olmanın ne gibi faydaları oldu senin için?
En önemlisi yazmaktan ne kadar keyif aldığımı farkettim ve önce yakın çevremden, sonra da tanımadığım ve yazılarımı okuyan kişilerden aldığım yorumlarla yazılarımı okumaktan keyif aldıklarını anladım. Yeni insanlar tanımamı, farklı kişilerin bloglarından haberdar olmamı sağladı aynı zamanda.

Çalışmadığınız ve blog yazmadığınız zaman ne yapıyorsun?
Olabildiği kadar çocuklarımla vakit geçirmeye çalışıyorum, çok hızlı büyüyorlar ve onlara doyamamaktan korkuyorum. Yakın zamanda kreşe, okula başlayacaklar ve onlarla şimdiki kadar zaman geçirme şansım olmayacak. Yemek yapmak ve diğer ev işleri epey vaktimi alıyor. Kendime ayırabildiğim akşam saatlerinde internet, okumak, film veya dizi izlemek ve dinlenmek için ayırdığım vakitler. Haftasonları mutlaka çocuklarımızla dışarıya çıkarız. Özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde deniz şehrinde yaşamanın avantajlarını sonuna kadar kullanıp İzmir ve yakın çevresinde gezeriz. Eşim de ben de fotoğraf çekmeye meraklıyız ayrıca, olabildiği kadar bu hobimize vakit ayırıyoruz.



Sizce blog yazmak bir ihtiyaç mı?
Blog yazmanın bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Daha çok paylaşmak ve kayıt altına almak için bir araç olduğunu düşünüyorum.


Bloggerlarla ilişkileriniz nasıl?
Beni takip eden ve benim takip ettiğim bazı bloggerlarla yorumlar vasıtasıyla iletişim kuruyoruz ama hiç yüzyüze gelip buluşma şansım olmadı henüz. Yani çok sıkı bir ilişkim var diyemem.


Takipçilerinizle en çok neleri paylaşmayı seviyorsunuz?
Tuna ve Nil’in fotoğrafları ve anılarını. Onlar başrol oyuncularım.


Diğer sosyal ağlar ve blogları karşılaştırdığınızda blogların artıları nelerdir?
Bloglar daha samimi geliyor bana sosyal ağlardan galiba. İçimden geleni yazıyorum, herkese açık bir günlük sadece, mutlaka bir karşılık beklemiyorum. Sosyal ağlarda daha yoğun bir iletişim var karşılıklı. Yine de daha popüler bloggerlar için bu geçerli değil belki de, çok bilemiyorum.


severek takip ettiğiniz, ilk aklınıza gelen 3 blog ismi istesek?
İkiz Bebeklerim (http://ikizbebeklerim.blogspot.com/)
Turuncu ve Mavi (http://kendiizinisurendeli.wordpress.com/)
Defne’yle Yaşamak (http://www.defneyleyasamak.com/

Son olarak Blogger Anneler için neler söylemek istersiniz?
Blogger Anneler adı altında bir blog olması çok güzel bence. Bu blog sayesinde daha çok anneden haberim olacağı için sevindim. Annelerin birbirleri ile paylaşımda bulunması, kendi içlerini dökerek kendilerini ifade etmeleri ve bunu yazılı olarak yapmaları bence çok önemli. Hep hayal ettiğim gibi kendine güvenen, bilinçli, aydın ve okur yazar anneler tarafından yetiştirilmiş nesillerin geleceği umutlarımı canlı tutuyor blog anneleri.

İzleyicilerimize sizin eklemek istediğiniz bir şeyler varmı?
Annelik çok önemli bir sorumluluk ve çok zor bir sınav. Ama bu sınavı verirken iki şeyi aklımızdan çıkartmamalıyız bence. Sadece “anne” olmak yetmez, kendimi geliştirmeye devam etmeliyim ve bu çocuğun veya çocukların “sahibi” değilim, onlar ayrı, farklı, özgür bireyler, buna göre davranmalıyım. Bu şekilde daha sağlıklı bireyler yetiştirebiliriz, buna inanıyorum.
Çok teşekkür ederim.


İkiz mucizelerim burda
Röportajı hazırlayan. filiz

8 yorum:

  1. maşallah yavrucuklara.sizi tanımak çok keyifliydi...

    YanıtlaSil
  2. Ne tatlı şeyler maaşallah...Miniklerle size kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  3. güzel bir röportaj okurken merak ettim ikizleri hemen sayfaya gittim çok tatlı kuzular...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) Ben de onlara bakmaya doyamıyorum

      Sil
  4. çok güzeller çok .maşallah..

    YanıtlaSil