6 Mart 2012 Salı

Röportaj Hobilerim ve Sena


Bize biraz kendinden bahseder misin? kimdir Nazlı.
Merhaba ben Nazlı 29 yaşındayım. Kendim Kastamonu ve Sinoplu yum. Eş Durumundan Erzurumlu oldum… Ticaret Lisesi Mezunuyum AÖF İşletme Fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim ( tembelim biraz )Eşimi ortak arkadaşlarımız aracılığıyla tanıdım. İyi ki vesile oldular bu hikâyeye. 2001 yılında yaşamaya başladığımız aşkı 2005 yılında imzayla taçlandırdık J Evliliğimizin 3. Yılında bize göre tamda zamanında bir kızımız oldu. O andan sonra tüm dünyamız “Sena” oldu. Hamileliğimin son haftasına kadar çalıştım. Kızımın doğumuyla birlikte çalışma hayatıma kocaman bir nokta kondu. İleride tekrar çalışmayı istiyorum.
Sena ile yaşamak tarifsiz bir duygu. Büyümesindeki tüm aşamalarda bizi kendine aşık eden, güzel, uyumlu, zeki, paylaşımcı ve duygusal bir kızım var. Birlikte faaliyetler yapmak en büyük eğlencemiz. Özellikle de mutfak maceralarımız. O uyurken ona sürpriz yaptığımda ( faaliyet masası, gezi programı, mutfak çalışma ortamı hazırladığımda) defalarca teşekkür ediyor. O an nedendir bilmiyorum biraz hüzünleniyorum.
Zaten çokça ağlak bir yapım var. Karşımdaki herkesi çok hassas düşürüm, incitmemek ve mümkünse çokça mutlu etmek isterim. Bunun karşılığı kırıcı olursa içimden cımbızla et kopar. Genel olarak cana yakın, misafirperver, çok konuşan ve her hobiye merak saran biriyim.

Sevdiğin şeylerden bahsetsene bize? (hangi kitap, hangi film, hangi tatil, hangi dinlence
Kesin ve katı kurallarım olmasa da yerli yapımlar, yazarlar, şairler ve markalar hep öncelikli tercihim. Kitap seçimlerimde hayat hikayeleri akıcı bir dille yazılanları tercih ediyorum.
İzlediğim filmler kesinlikle gerilim ve korku olmamalı.
Tatil benim için kültür turu olsa daha iyi olurdu, Sena dan sonra onun mutlu olacağı, eğleneceği mekanları araştırıyoruz hep.
Dinlenmek için mutlaka çarpı işi 


Bir anne olarak prensiplerin, disiplin tarzın var mı?
Bir anne olarak çok katı kurallarım yok. Belli başlı kuralları bilmesi ve uygulaması yeterli. Benimle arkadaş olan bir annenin kızı olarak büyüdüm. Kızımla aynı ilişkiyi oluşturabilmeyi çok isterim

Blog tutma fikri ne zaman doğdu? 
Çok net bir hikayesi yok . İnternet aramalarımda fark ettim blogları. Bir gece alelade açtım bloğumu Blog kullanımını çözümleyebilmem epey vaktimi aldı. 
Kızım çok daha küçükken blog dünyasını keşfetmemiş olmamı büyük talihsizlik olarak değerlendiriyorum.



Bloguna daha önce göz atmamış okuyucularımız için biraz anlatır mısın peki, neler bulabilirler?
Kendi el işlerimi ve kızımla olan ufak bazı paylaşımları bulabilirler, tabii şimdilik 
Blogumun içeriğinde kızım ve hobilerim olsun istiyordum. Şu zamana kadar tam istediğim gibi bir blog hazırlayamadım. Fazlaca ayran gönüllüyüm sanırım. Alışverişte olsun, dekorasyonda tarifler, mekânlarda olsun istiyorum. Şu ana kadar sadece bazı çalışmalarımı ve kızımla ufak anılarımızı paylaştım. Çok daha fazlasını paylaşmak istiyorum aslında. Hayat boyu kızımın yanında olamayabilirim. Annesinin neler yaptığını ve kendi gelişim aşamalarını fotoğraflar ve küçük notlarla anımsayabilsin de istiyorum

Blog yazıyor olmanın ne gibi faydaları oldu senin için? 
Yeni arkadaşlar edindim ve sınırsız fikir alışverişi yapabileceğim birçok blogger tanıdım.

Çalışmadığınız ve blog yazmadığınız zaman ne yapıyorsun?
Kızım, evim ve mutfağımda geçiyor büyük vaktim. Annemle sohbet etmeyi de çok severim. Eşim izinli olduğunda da atarız kendimizi sokaklara :)

Anne olmak ile ilgili en zorlandığın nokta neydi?
25 ay emziren bir anne olarak emzirdiğim dönemlerdeki sırt ve boyun ağrılarım ve uykusuz gecelerim. Bazen Senamın ne istediğini tam anlıyor muyum diye düşünürken buluyorum kendimi. Sürekli çocuğumu ve geleceğini düşünmekte yormuyor ama, belli bir strese sokuyor… 

Peki anneliğin en çok hoşuna giden yanı nedir?
Hiç kimseye duymadığınız kadar yoğun tarifsiz bir duygu annelik. Sürekli gözlemlemek ve düşünmek bu durum çok hoşmuş. Bana sonuna kadar güvenmesi, birbirimizin hayatındaki yerimiz. Birde bazen sımsıkı sarılıp öpmesi, eriyip bittiğim an.

Anne olunca hayatında neler değişti.
Dıştan bakınca fiziğim maalesef :) Hayatımda birçok şey değişti.
İzlediğim filmler, alışveriş mekanlarım ve tercihlerim, görüştüğüm arkadaşlarım, tatil tercihlerim, evimizin dekorasyonu bile değişti, küçücük olan evimizde ona da bir küçük dünya kurmaya çalıştım ve çalışıyorum.



Hayatinizda kazanç sayıp en çok sevindiğiniz şey?
En çok sevindiğim bir bebeğim olacağını öğrendiğim ve onu kokladığım andı, kazancımda onu mutlu, başarılı, sosyal ve sağlıklı bir çocuk olarak yetiştirebilirsem o olacak. Çocukluk anıları ve yaşadıkları tüm hayatının temeli olacak. O nedenle çok hassasım bu konuda. Kazancımda, sevincimde ANNE olmak.

Diyelim ki habersiz misafirler kapıyı çaldı hemen ne hazırlarsınız onlara ikram olarak?
Hemen herkes gibi benimde dolabımda acil durum hazırlıklarım vardır.
Çay demlenirken, bir patates keki ya da mini pizzalar hazırlayabilirim,
Mayonezli salatalarda çabuk ve pratik oluyor. Ama genel olarak stres yaparım yine de, haberli gelinirse daha içime sinen bir sofra hazırlayabilirim. Gelen misafirimin damağına göre. 

 Stresli olduğunuzda ne yaparsınız?
Çekilmez olurum. Hayatı kendime de yanımdakine de zehir ederim maalesef. Bazen alışveriş yaparım, bazen de konuşur konuşur ağlarım. 

Sizce blog yazmak bir ihtiyaç mı?
Aslında ben çok aktif blog yazamıyorum, şu anda sadece bir ihtiyaçmış gibi bloglar arası geziyorum ve okuyorum. Bu da beni çok dinlendiriyor, huzur veriyor.

Bloggerlarla ilişkileriniz nasıl?
Çok aktif olamadığımdan belli başlı bazı blogger arkadaşlarım var. Bunlardan biri sensin. :)Onun haricinde daha iyi iletişim kurabilmeyi çok istiyorum.

Takipçilerinizle en çok neleri paylaşmayı seviyorsunuz?
Aslında her şeyi paylaşmak istiyorum alışveriş indirimlerinde yakaladıklarımı, gezip gördüklerimi, yaptığım ufak el işlerini ve en çokta kızımı :)

Diğer sosyal ağlar ve blogları karşılaştırdığınızda blogların artıları nelerdir? 
Bloglar tamamen kişisel dışarıdan gelen yorumlar bile siz izin verdiğiniz sürece yer bulabilirler. Diğer kadın portalları biraz daha genel ve o site kurucularının kurallarına uyulması şart. Blogları sanal evimiz olarak yorumluyorum.

Severek takip ettiğiniz, ilk aklınıza gelen 3 blog ismi istesek.
Bir sürü blog var severek takip ettiğim, o an neye ilgi duyuyorsam onunla ilgili bazı blogları çokça izliyorum. Bazen hobi, bazen yemek tarifleri, bazen faaliyetler, bazen anılar vs. Bu durum sürekli değişkenlik gösteriyor. Fırsat bulduğumda mutlaka ziyaret ettiklerimin,
İlk sırasında kendisiyle sadece blogdan tanıştığım sen ( Filiz ) varsın. http://annesindenkizina.blogspot.com/
Daha sonra farklı bir elektrik yakaladığım Nuray var. http://nuraycatasarimlar.blogspot.com/
Birde sevecen var çok samimi ve sıcak bulduğum 2. Bebeğini heyecanla bekleyen. http://sevecensevecen.blogspot.com/

Hangi sıklıkla post yazıyorsunuz?
Çok sık değil, zamanım ve o günkü durumum müsaade ettikçe her gün yazmak istiyorum. Bazen hafta da 5 bazen ayda 1 şu ana kadar istikrarlı bir yapım olmadı…

Yorumları seviyor musunuz, tek tek cevaplar mısınız?
Evet yorumları seviyorum, fırsat buldukça cevaplamak isterim.
Çok aktif bir blogger olamadığımdan çok fazla takip edenim de yok 

Sizi izleyen takipçilerinizi sizde izler misiniz, yoksa sadece ilgi alanınıza uyanlarımı takip edersiniz?
Beni izleyenleri izlerim, eğer dikkatimi çekmişse beni izlemeyenleri de izlerim. Beğendiklerime yorum yaparım. Ama bazı durumlarda çok beğensem de yorum yazamıyorum. Sadece okuyup çıkabiliyorum.

Son olarak Blogger Anneler için neler söylemek istersiniz?
Facebook hesabım olmadığı için gruba oradan katılamadım. Blog dünyası bana çok daha samimi geldiği için burada olmaktan dolayı mutluyum. Sevgili  Filiz’e teşekkür ediyorum. Kısacası yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkür ederim.:)

Röportaj: filiz

9 yorum:

  1. Çok güzel,samimi bir röportaj olmuş..Sizi tanıdğıma sevindim:)

    YanıtlaSil
  2. güzel arkadaşım çok samimi ve güzel bir söyleşi oldu, seni tanımak çok güzel öpüyorum güzel kızını ve seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım biz zaten biraz daha fazla tanışıyorduk :) Bu söyleşiler gerçekten çoook hoş oluyor.
      Bizde sizi çok öpüyoruz.

      Eline sağlık :)

      Sil
  3. Sizi tanıdığıma sevindim..Ben de Erzurumlu bir ailenin geliniyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstermisiniz aynı ailenin gelinleri olalım. :)
      Bende tanıştığımıza sevindim.

      Sil
  4. Çok güzl bir röportaj olmuş.. onlar ne tatlı pozlar öyle ya..Maşallah kızınıza..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Aslında pek poz vermez.
      Arada bazen yakalıyorum işte :)

      Sil