31 Mart 2012 Cumartesi

Röportaj: Bebeğimin Cicileri






Emine Hanım'ın Blogu BURADA 
Röportajı Hazırlayan Ülkü

Bize kendinizi biraz tanıtır mısınız?
1980’li yılların başında soğuk bir şubat günü, bozkırın incisi güzel memleketim Eskişehir’de ailemin ilk çocuğu olarak doğmuşum.. Üniversite dahil tüm öğrenim hayatımı Eskişehir’de geçirdim.. Anadolu Üniversitesi’ni bitirdikten sonra atamayla düştüğüm uzak yollardan maalesef memleketime dönemedim… Şu an Trakya’da yaşamaktayım.. Öğretmen olarak görev yapmaktayım… Mesleğimi ve öğrencilerimi çoook seviyorum.. 

6 yıl önce “EVET” dediğim Akdenizli bir eşim.. 2 yaşında bir kızım var. Kızım “Hipotoni(kas gevşekliği)” ön tanısı konup, halen teşhisi konamayan bir rahatsızlıktan dolayı yeni yeni oturuyor. Okul dışındaki yaşantımın büyük kısmını onunla geçiriyorum.. Yoğun bir programla fizyo-terapi alıyor. Ben de onu desteklemeye çalışıyorum. Yavaş yavaş da olsa ilerliyoruz.. İnşallah bir gün kızım yürüyecek.. Tüm yaşanan zorluklara rağmen “ANNE” olmak çok güzel..
Ailem ve işim yaşamım dışındaki zamanın büyük çoğunluğunu blogumlarımla geçiriyorum. Bloglarım benim için çok kıymetli.. Zihnimi dinlendirmemi, yaratıcılığımı arttırmamı, yeni insanlarla, dostlarla tanışmamı sağladığı için bloggera çok şey borçluyum..






Blog hayatınız nasıl başladı?
Yaklaşık 1,5 yıl önce oldu blogla tanışmam.. Aslında site açma işi kafAmı 2007’den beri meşgul ediyordu ve bunun için arşivleme çalışmaları yapıyordum fakat blogu açmam 2010 yılında  1 yıllık doğum iznime çıkınca gerçekleşti..

Blogunuzun içeriğinden bahseder misiniz?
Kızımın Cicileri, Benim ilk göz ağrım. Bir hobi blogu, Amacım örgü,dantel dikiş vb. hobilerin yanında bebek bakımı… vb. paylaşımlar yapmaktı ve başlarken . Farklı projelerim ve fikirlerim vardı. İzinde olduğumdan yeterince zamanım da olacaktı. Ancak kızımın rahatsızlığının bu dönemde kesinleşmeye başlamasıyla içerik  tam istediğim gibi olmadı ama yine de bloguma harcadığım emeğin karşılığını dostluklarla, yeni fikirlerle aldığıma inanıyorum.. Belki bir gün hayallerimi gerçekleştiririm.

Birde Kitaplarım Olmadan Asla var… Bu blogu okuduklarımı hobilerimden ayırmak için açtım.. Okuduklarım dışında pek fazla bir şey paylaşmıyorum. Okuduğum kitaplarla ilgili fikirlerimi paylaşmak, aynı kitabı okuyan insanların fikirlerini okumak, yeni ayrıntılar keşfetmek çok güzel…

Keşke üretmeye, okumaya, fikirlerimi gerçekleştirmeye daha çok zamanım olsaydı.



Hangi sıklıkla post yayınlıyorsunuz?
Post yayınlamakla ilgili zaman rutinlerim yok. Haftada 2-3 post yayınladığım da, 15 gün post yayınlamadığım da oluyor. Hediye kampanyaları dışında alıntıya yer vermediğim için sıklıkla üretmek ve yayınlamak zor oluyor.. Hele çalışmaya başladıktan sonra… Kızımla ilgili bilgileri ve gelişmeleri de gerekmedikçe yayınlamıyorum…



İzleyicilerinizin yorumlarına tek tek cevap yazar mısınız?
Yazmaya çalışırım.. yazmanın da gerekli olduğunu düşünürüm.. Ancak her zaman yazamıyorum..

Sizi izleyen takipçilerinizi siz de izler misiniz?
Beni izleyen arkadaşlarımın profiline bakarım..  Bloa adını paylaşmışsa ziyaret etmeye çalışırım.. İçerik benim için uygunsa izlemeye alırım..



İzlediğiniz bloglarda neler ilginizi çekiyor, nelerden hoşlanmıyorsunuz?
İzlediğim bloglarda kendimi geliştirmemi sağlayacak  yazılar, paylaşımlar, ilginç fikirler, ev dekorasyonu vb.…ilgimi çeker..
Tüm özel hayatın deşifre edildiği, küfür vb. sözler olan ve yazım hatalarının çok fazla olduğu  yazıları okumayı çok fazla sevmiyorum.. Bir de tamamı ya da büyük çoğunluğu alıntı (link verilerek de olsa) olan bloglardan hoşlanmıyorum.. Ara ara alıntı olması yeni bloglarla tanışmamız için güzel ama fazlasını emeğe saygısızlık olarak görüyorum..



Beğenerek takip ettiğiniz 3 blog desek...
Filizin evi,  Asoshun Oyuncakları, Samanta  


Son olarak blogumuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
BLOGGER ANNELERİ bir araya getirmek çok güzel bir fikir.. bu röportajdan da çok keyif aldım…

VERDİĞİNİZ EMEKLER İÇİN TEŞEKKÜRLER SEVGİLER..



4 yorum:

  1. çok memlun oldum .minik kızınız sizi bir an önce kucaklaması dilegiyle hepınıze saglıklı güzel günler dilerim...

    YanıtlaSil
  2. röportajımı yayınladığınız için teşekkürler.. keşke fotoğraflarım da ulaşabilseydi.. ilginize ve emeğinize teşekkürler.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Keyifli bir sohbet olmuş..Cimcimeninde bir an önce sağlığına kavuşması dileğiyle sevgiler:)

    YanıtlaSil