28 Mart 2012 Çarşamba

Röportaj: Bebeğim Geliyor





Bize kendinizi biraz tanıtır mısınız?

Ben 37 yaşında 2 yaşındaki Altuğ’unun annesiyim. Oğlum 33. Haftada dünyaya gelerek bizi biraz korkutsa da hayatımın dönüm noktası oldu. Şimdi Altuğ’dan önce ve Altuğ’dan sonra diye ikiye ayrılıyor hayatım.
Bir özel hastanenin Tüp Bebek Bölümünde Koordinatör olarak görev yapıyorum. Bunun dışında Bebeimgeliyor Doğuma ve Bebeğe Hazırlık kursu ve Anne sütü ve Emzirme Kursum var. Orada hamile eğitmeni ve Emzirme danışmanı olarak eğitimler veriyorum. Hedefim bu kurslarımı yoluna koyup, sadece bu işi yapmak..

Blog hayatınız nasıl başladı?
Aralık 2008 yılından beri bebeimgeliyor adlı bloğumu yazıyorum. Blog yazmaya bir arkadaşımın açtığı yemek bloğundan ilham alarak başladım. Yaptığım kurslara katılamayan anne ve baba adaylarıyla kursda anlattıklarımı paylaşmak, kursumu tanıtmak için başladım.
İyi ki yazıyorum. Bloğumla beraber birçok arkadaşım oldu. Çok şeyler öğrendim. Şimdi herkese blog yazmasını tavsiye ediyorum…

Blogunuzun içeriğinden bahseder misiniz?
Bebeimgeliyor adlı bloğumda anne ve bebek ile ilgili herşey var. Özellikle gebelik dönemi, anne sütü, emzirme , doğum ve doğum sonrasında anne ve bebek ile ilgili herşey var. Özellikle kurslarımda anlattıklarımı da buradan takipçilerimle paylaşıyorum. Hamileyken , hamilelik serüvenimi paylaştım. Oğlum dünyaya geldiğinden beri de her ay ki gelişimi hakkında bilgilerde paylaşıyorum..

Hangi sıklıkla post yayınlıyorsunuz?
Hemen hemen hergün bloğuma yeni bir post ekliyorum. Şu aralar evde bilgisayara kullanamadığım için hafta sonları yazı ekleyemeye biliyorum.

İzleyicilerinizin yorumlarına tek tek cevap yazar mısınız?
Ban yorum yapan herkese mutlaka cevap yazarım. Benim yazdığıma değer vermiş ve üstüne de yorum yazmış. Benim için çok kıymetli. Atlamam, mutlaka cevap yazarım..

Sizi izleyen takipçilerinizi siz de izler misiniz?
Beni izleyen blogları mutlaka izlerim. Bu da önemli bir konu..

İzlediğiniz bloglarda neler ilginizi çekiyor, nelerden hoşlanmıyorsunuz?
Özellikle oğlum doğduktan sonra oğlumun yaş taşıysa, ya da biraz büyükse neler yapıyorlar, ne okuyorlar,kilo konusunda takıntılı olduğum için ne yiyor, bizimki nasıl?_ Konuşuyor mu?vb. şeyleri okurum. Bunlar için anne-bebek bloglarını severek okuyorum.Bu sayede de bir çok etkinlikten haberdar oluyorum. Bir sürü de arkadaşım olduJ))
Hemen her konuda blog okurum. Özellikle aydınlık blogları seviyorum. Fotoğraflar çok önemli. Parlak ve net olunca bakmak çok eğlenceli olabiliyor.
Şu sıralarda diyet yaptığım için diyet ile ilgil. Yazı yazanları da severek okurum. Moda blogları da blogların paparizizsi gibi geliyor bana. Bunları okumaktan çok bakıyorum, ne giymişler, kombinler nasıl? DiyeJ)
Çok fazla reklam yazılarından, akıl verenlerden ve sağlıkçı olmamasına rağmen işi biliyormuş gib akıl veren yazılardan hiç hoşlanmam. Eskiden yorum yazardım. Fakat geri dönüşlerle uğraşamadığım için artık yorum da bırakmıyorum..

Beğenerek takip ettiğiniz 3 blog desek...
Dorikus.com   Çok sevdiğim Sena’nın bloğu.. 
Yazılarını çok severek okuyorum. Bir  Tüp bebek annesi olan Sena , oğlu Doruk ve daha bir çok konudan bahsediyor.

Fotografik Hatıralar; önce instagramda paylaştığı diyet menülerinden sonra bloğunu keşfettim. Menüler ve sunumlar süper. Ayrıca belki bilmez ama onun sayesiyle diyete başladım. Diyetteyiz tagı sayesinde yaklaşık 3 ayda 15 kg verdim. Fırsatı olmuşken onu da buradan paylaşmak istedim.

Bir de ilk blog yazmaya başladığımdan beri çok severek takip ettiğim hatta hayatımda ilk defa çekilişinde bir hediye kazandığım moda bloğu Stil Direktörü.com. Geziler, ürünleri, kombinlerini paylaşan Eda çok tatlı biri. Yazılarını çok severek okuyorum, fotoğraflarını da çok beğenirim..


Son olarak blogumuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
Takip etmediğim bloglardan haberdar oldum. Blog yazanlar için yararalı olacağını düşünüyorm. Her geçen gün izleyenin katlanarak artacağına inanıyorum.
Bana da burada yer verdiğiniz ayrıca çok teşekkür ederim..
Sevgiler

Esra Hanım'ın Blogu BURADA 
Röportajı Hazırlayan Ülkü









5 yorum:

  1. çok memnun oldum esra, blogdan takipçinizim. Etrafımdaki anne adaylarına da öneriyorum, yazılarınızı zevkle takip ediyorum, başarılarınızın ve güzel postlarınızın devamını dilerim:)))

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok başarılı bir blog ayrıca yazı çok güzel emeğinize sağlık bu arada bloğuma blogger anneleri eklemek istiyorm nasıl yapabileceğimi anlatabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  4. çok daha yakından tanıdıgım ıcın memnun oldum zaten severek takıp edıyordum tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. esrates çok teşekkür ederim:)
    dul bayan sağolun. beğenmenize sevindim..
    güfte; teşekkürler:))
    bana burada yer verdiği için Ülkü'e çok teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil