16 Nisan 2012 Pazartesi

Röportaj: Diloşun Ayak İzleri






Sevgi Hanım'ın blogu  BURADA

Röportajı Hazırlayan Ülkü




Bize kendinizden biraz bahsedermisiniz?
20 nisan 1981 yılında 4 çocuklu bir ailenin 5. si olarak dünyaya gelmiş, herkese sürpriz yapmışım en küçük ablamla aramda 12 yaş var hep evin en miniğiydim  5 yaşında okula başlayınca sınıfın da hep en küçüğü ben oldum babamın rahatsızlığı yüzünden üniversiteye gidemedim ki bu hala içimde uhtedir.1996 yaşında iş yaşantım başladı.. yine en küçük bendim. 2002 senesinde eşimle tanıştım 2005 te evlendik. 2010 senesinde de dünyalar güzeli bir kızımız oldu ve bütün dünyamız değişti  sanırım en önemli olanda artık evin en küçüğü ben değilim :)

Blog tutma fikri ne zaman doğdu?
Aslında bloglarla tanışmam çok eski takipçi olarak yani ilk portakal ağacının bloğunu takiple başladım malum evlenince bol bol yemek tarifi gerekiyor sonrasında bu sayı 100lere kadar ulaştı.2008 senesinde bir yaşam ve yemek bloğu açtım.. kırlangıç hikayesi.. hamile kaldığım ay bıraktım yazmayı.. dila doğduktan sonra 6 ay boyunca zaman ayıramam diye erteledim.. dila büyüdükçe yazılacak şeylerde birikti ve sonunda kızımın ayak izlerini paylaşmaya karar verdim..

Bloguna daha önce göz atmamış okuyucularımız için biraz anlatır mısın peki, neler bulabilirler?
Bloğumda en çok kızım var ve ona olan aşkım, hayranlığım, özlemim.. biraz ondan biraz da bize verdiği rollerden bahsediyorum genelde..

Blog yazıyor olmanın ne gibi faydaları oldu senin için?
En önemli faydası hiçbir şeyi unutturmuyor olması sanırım.. şimdiden geçmişte yazdıklarımı okuyup duygulanıyorum.. ilk adımı, ilk dişi, ilk kelimesi hepsi tarihleri ve resimleri ile kayıt altında.. bundan daha güzel ne olabilir ki..

Çalışmadığınız ve blog yazmadığınız zaman ne yapıyorsun?
Kızımla vakit geçirmeyi seviyorum.. onunla şarkı söylemeyi, göbek atmayı.. oyunlar oynamayı onunla yaptığım her şey bana doğal detoks gibi geliyor..

Sizce blog yazmak bir ihtiyaç mı?
Ya aslında hem ihtiyaç hem de çok zevkli kızımın büyümesini, yaptığı yaramazlıkları tıpkı benim gibi annelerle paylaşmak çok güzel.. zaman zaman başka insanlarında tecrübelerine ihtiyaç duyuyor insan.. işte o zaman blogger anneleri hızır gibi yetişiyor..

Bloggerlarla ilişkileriniz nasıl?
Ben blog takip etmeyi çok seviyorum.. okumayı, resimlere bakmayı, yorum bırakmayı.. sanki kapı komşumun evine misafirliğe gitmişim gibi sıcacık geliyor bana.. yabancı bloglara çok sık takılıyorum bu aralar.. orada yapılanları hayranlıkla izliyorum kısaca ben çok mutluyum blog alemini turlarken umarım benim sayfamı takip edenlerde benim kadar mutlu oluyorlardır..

Takipçilerinizle en çok neleri paylaşmayı seviyorsunuz?
Her şeyi ama en çok tabi ki kömür prensesimi..

Diğer sosyal ağlar ve blogları karşılaştırdığınızda blogların artıları nelerdir?
Bloglar diğerlerinden çok çok farklı daha samimi bir kere özel bir günlüğü gizli gizli okur gibi hissediyor insan kendini..

Son olarak Blogger Anneler için neler söylemek istersiniz?
İlk doğduğu günden beri buradayım ilerde çok daha güzel şeyler yapabileceğimizden eminim inşallah sosyal projelerde de yer alırız…

İzleyicilerimize sizin eklemek istediğiniz bir şeyler varmı?
Hepimizin kendimize göre sevinçlerimiz, hüzünlerimiz var.. tek ortak noktamız belki de anne olmamız.. hayatı paylaşmak için buradayız ve gerçekten de hayat paylaşınca güzel.. sevgiler..

10 yorum:

  1. Sevgi merhaba hoşgeldiniz...

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir röpörtaj olmuş,bloguna ulaşmak için biraz beklememız gerekecek.Ülkücüğüm emegine saglık.

    YanıtlaSil
  3. birde nohutodanın halası oldugunu ekleyelim:)

    YanıtlaSil
  4. Süper bir ropörtaj olmuş, takipteyim :)

    http://trendsum.blogspot.com/2012/01/before-after.html

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş zaten hep takip ediyordum şimdi dahada bilinçli takip edeceğim

    YanıtlaSil
  6. Ben bayılıyorum akıllı bıdık Diloşu izlemeye :)

    YanıtlaSil
  7. zevkle okudum canım,bende diloşla seni severek takip ediyorum

    YanıtlaSil
  8. ropörtajını çok beğendim.takipteyim bende kızım ile seni beklerimm tatlım.
    http://kelebekkizim.blogspot.com/

    YanıtlaSil