27 Nisan 2012 Cuma

Röportaj: Endinin Mutfağı



 Endinin Blogu BURADA


Röportajı Hazırlayan Ülkü


Bize kendinizi biraz tanıtırmısınız
1980 yılının Temmuz ayında annemin Samsuna yaptığı bir seyahatte 7 aylıkken, aileme süpriz yaparak dünyaya gelmişim :) Annem canayakın ve neşeli yapımı küçüklüğümden beri hiç kaybetmediğimi söyler. Doğru tespit ki her yeni güne başlarken içim kıpır kıpır olur. Hayatına yenilikler katmak adına sürekli araştırma içerisindeyim. Yeni fikirler bana hep ilginç gelmiştir. Üniversite eğitimimi Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret bölümünde tamamlayıp bu alanda 7 sene boyunca yurtdışı bağlantılı bir tekstil firmasında Dış Ticaret Sorumlusu olarak çalışma hayatım devam etti.
Ev hayatı ve aile benim için her zaman çok önemli olmuştur, 2010 yılında anne evinden ayrılıp kendi minik ailemi kurdum ve çok sevdiğim eşimle birbirimize evet dedik.Bir kızkardesim var, kız kardeşim su an bir anaokulunda öğretmen olarak görev yapıyor. Annem ise çocukluğumuzdan beri bizi her konuda destekleyerek her zaman yanımızda olan bir arkadastır bizim icin. Bu alandaki bilgi ve tecrübelerini benimle paylaşarak çocuklar hakkında  bilinçlenmeme katkıda bulunuyor. İstanbul Anadolu Yakasında oturuyoruz. Eşimle birlikte tenis oynamayı ,yeni yerler geziler yapıp farklı tadlar denemeyi, evde birlikte yemek yapmayı çok seviyorum. Ben ayrıca pilates yapıyorum, yemek ve pastacılık kurslarına katılarak en sevdiğim şeyleri yapıyorum.

Blog hayatınız nasıl başladı ?
Hani size bahsetmiştim ya yenilikleri çok seviyorum diye; blog maceram yine bir yenilik ararken ilgimi çekti. Yemek yapmayı çok sevdiğim için, çevremden gelen olumlu tepkileri de dikkate alarak dostlarımla paylaşmak isteği ile başladım. Blogum sayesinde daha önce sadece yakınımdaki insanlara çeşitli önerilerde bulunurken, şimdi ise aldığım olumlu tepkilerden ne kadar güzel birşey yaptığımı görüyorum. Neden Endi'nin Mutfağı diye merak edecek olursanız; Endi bizim  bir gece karanlığında sokakta ,annesini arayan bir bebekken karşımıza çıkıveren minik kedimizdi. Biz onunla uzun yıllarca birlikte olacağımızı düşünürken ne yazık ki veterinerin yanlış tedavisi sonucu 8 ay bizimle yaşayabildi. Bu blogu kurarken Endi'nin ismini yaşatmak istedim. Çünkü o bizim için çok değerliydi.



Blogunuzun İçeriğinden Bahseder misiniz ?
Blogum ağırlıklı olarak yemek tarifleri ,bunun yanısıra araştırmacı yapım dolayısı ile :) alışveriş ile ilgili fikir ve önerilerim, değişik mekanlar, kızkardesimden aldığım yardım ile çocuklar ve çocuk psikolojisi ile ilgili yazılar, blogda bulunan kocakarı formüllerinde günlük hayatta ihtiyacımızın olacağı pratik bilgileri vereceğim. Ayrıca blogumda arkadaş çevremden alacağım bir çok güzel fikir ve bilgiyi de paylaşacağım. Tabi ki bu arada hayvan dostlarımı da unutmayacağım...


Hangi sıklıkta post yayınlıyorsunuz ?
Bu konuda özenli davranıyor ve her gün birkaç post yayınlıyorum.


İzleyicilerinizin yorumlarına tek tek cevap yazar mısınız ?
İzleyici dostlarımın olumlu olumsuz yorumları benim için çok önemli, mutlaka tek tek cevaplıyorum.


Sizi İzleyen takipçilerinizi sizde izlermisiniz ?
Evet izliyorum.



İzlediğiniz bloglarda neler ilginizi çekiyor ? Nelerden hoşlanmıyorsunuz ?
İzlediğim bloglarda girilen postların bana yeni fikirler vermesi, öğrenmemi sağlaması, fotoğrafları ilgimi çekiyor. Yorumlara cevap verilmemesi,uzun süre post girilmemesinden hoşlanmıyorum.


Beğenerek takip ettiğin 3 blog desek...
http://lacintenel.com/ 
http://blogger-anneler.blogspot.com/
http://aysesworld.blogspot.com/


Son olarak blogumuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz ?
 Henüz bebek sahibi olmamama rağmen sık kulllanılanlar sekmemde bulunan, takipçilerine ve yeni bloglara önem veren,akıcı dili ve görsel sunumları ile zevkli vakit geçirirken öğreten bir blog olduğunu düşünüyorum .
 Sevgiler ...

4 yorum:

  1. Çook memnun oldum, zevkli tariflerinin takipçisiyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)
      Bende çok memnun oldum paylaşımlarımızın artması dileği ile sevgiler :)

      Sil
  2. ne kadar neşeli bi söyleşi olmuş..

    YanıtlaSil