12 Nisan 2012 Perşembe

Başarı Hikayeleri; Renkli Fırın





Devrim Hanım'ın web sitesi BURADA
Röportajı Hazırlayan Ülkü



Bize kendinizden kısaca bahsedermisiniz?
1977 İstanbul doğumluyum. Terazi burcuyum yani güzel sanatlara yetenekliyim.
Okul yıllarında elişi ve resim dersini çok severdim. Ortaokul son sınıfta iken yaptığım meyveler resmi ödül almıştı J Lisede, yıl sonlarında sergilenen resimlerde her zaman bana ait bir resim vardı. Yani kendimi bildim bileli el ile yapılan işlere yeteneğim vardı.

Şuan yaptığınız işe nerden merak sardınız?
Grafik mezunuyum. Ama aldığım eğitim dijital ortamda olduğundan beni pek mutlu etmedi. Mezun olduktan kısa bir süre sonra evlendim. İlk yıllar çeşitli alanlarda iş hayatım oldu fakat masa başı iş bana göre değildi. Çocuk yapmak uğruna iş hayatıma son verdim ama oğlum bizi 2 sene beklettiği için bu süreçte yurtdışında popüler olan şeker hamuru ile kurabiye süsleme işine merak saldım. 


Hobinizi nasıl geliştirip kendinize ne gibi yatırımlar yaptınız?
2006 yılında MSA’ da A’dan Z’ye Kutlama Pastası eğitimine katıldım. Amerika’dan getirttiğim malzemeler ile arkadaşlarıma kurabiye ve pasta yapmaya başladım. Oğlumun hastane kurabiyelerini, çikolatalarını ve kapı süsünü kendim yaptım. Yaptıklarım beklediğimden daha çok beğenilince doğru yolda olduğumu anladım. 2 sene oğlumu emzirdiğim için bu işe istediğim yoğunluğu veremedim. Evde kurs veren 2 ayrı bayandan tek günlük kurabiye kursu aldım. EKS Mutfak Akademisi’nde 1 aylık Temel Pastacılık eğitimine katıldım. Bu sırada arkadaşlarıma kurabiye ve cupcake yapmaya devam ettim.

Hobiniz ne zaman artık işiniz oldu?
İstekler çoğaldıkça bir web sayfası açmak istedim. Bu süreçte arkadaşım Evrim ile ortak olmaya karar verdik ve Mayıs 2011 yılında Renkli Fırın web sayfamızı açtık. Evrim, dijital reklam ajansı olan Ping’de çalışan bir kurabiye sever J Renkli Fırın’ın Facebook ve web sayfası, twitter hesabı gibi sosyal işlerini kendisi yapıyor. Böylece bana hem oğluma ayıracak zaman hem de evimdeki atölyemde sevdiğim işi yapmak kalıyor. Bu arada Renkli Fırın’ın isim annesi kız kardeşim. 

Renkli Fırın'da hangi ürünler var, neler yapıyorsunuz?
Kurabiyeler de vanilyalı, tarçınlı ve zencefilli, cupcake ve cakepops’larda ise vanilyalı ve yoğun İsveç çikolatalı seçenekler mevcut. 





Renkli Fırın'a siparişi nasıl verebiliriz, teslimatı nasıldır?
Telefonla veya mail adresi ile sipariş verebilirsiniz.
Sipariş süresi yoğunluğuma göre 1-2 hafta arasında. 
Tüm illere kargo ile teslimat yapıyorum.
 İstenirse Bahçelievler adresimden elden de temin edebiliyorlar.




4 yorum:

  1. Canım benim yolun hep açık olsun çok operim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eski dostum.. güzel dileğin için çok teşekkür ederim :))

      Sil
    2. eski dostum..güzel dileğin için çok teşekkür ederim :))

      Sil
  2. Sitenizede girdim, ne kadar güzel şeyler yapmışsınız öyle, bayıldım...

    YanıtlaSil