27 Şubat 2012 Pazartesi

Röportaj Mırzahan ve ahrar (newyorktan şeyma)

Merhaba, 
Bu günkü  konuğumuz New York'ta yaşayan Sevgili Şeyma Ruzbihan. 
Sıcacık ve çok samimi yazıları iç açan görselleriyle tam izlenesi bir blog, biraz uzaklara gitmek isterseniz, farklı lezzetler denemek isterseniz şeyma sizlere mutfağından da sırlar ve tariflerde veriyor. İki oğlunun anılarını yazan şeyma annemiz sizleri burada bekliyor.


Bize kendinizden biraz bahsedermisiniz, kimdir Şeyma Ruzbihan
Seyma  1970 yillarin sonuna  dogru dogmus, Konya'li , tum ogrencilik  hayati boyunca  Konya'da okumus,universitede  resim ogretmenligi bolumune  bir bucuk sene devam etmis   ,basortusu  yasagi yuzunden okula  ara vermis , sonrasinda  esi ile tanisip evlenip  Newyork'a gelmis birisi, on iki senedir Newyork'ta  yasiyorum, iki  oglum oldu bu sure zarfinda Mirzahan ve Ahrar . Gezmeyi, yeni yerler gormeyi, misafirleri,kitap okumayi, alisverisi, ailemle beraber vakit gecirmegi  cok seviyorum.Duzen takintim var, uyum olmazsa olmazim,  ozellikle  renk uyumuna  cok takarim :))Yas pasta, cikolata, kurabiye , dondurma icinde puding olan her seyi cok severim,  tatli yapmaya da yedirmeye de bayilirim.Terazi burcuyum bir de :)



Blog tutma fikri ne zaman doğdu?
2005 yilinda basladim, o zaman yeni yeni baslamisti blog  olayi , takip ettigim bir kac blog  vardi, bir alti ay surdu dusunme safhasi :),  ailem ve akrabalarim icin acmistim, yasadigim yeri gorsunler, gezdigim yerleri  bilsinler diye .  
3..Bloguna daha önce göz atmamış okuyucularımız için biraz anlatır mısın peki, neler bulabilirler?
Biraz ben, biraz ogluslarim, biraz Newyork, bir de yeni yeni  yaptigim ve begendigim  lezzetlerin  tariflerini  paylasiyorum.

Gurbette yaşayan biri olarak zorlandığınız şeyler var mı? varsa neler...
Bu soruyu  on iki sene  once sorsaniz , cevabim  cok farkli olurdu :)  aileye  ozlem disinda  elhamdulillah bir  zorlugu yok artik, ozellikle  benim yasadigim yer icin soyluyorum, Ulkeme ait aradigim cogu  seyi buluyorum ,  guzel arkadasliklarim var , sosyal bir cemiyet  hayatim  var , daha ne olsun :)


Mırzahan ve ahrar bu isimlerin anlamını merak ettik?
Evet  bana  en cok sorulan sorulardan :), Mirza  beyzade  beyefendi demek, han'i biz ekledik  Mirzahan oldu, Ahrar  ozgur, hur  demek, Ubeydullah Ahrar  hazretlerinden  etkilenerek koyduk.

Anne olmak ile ilgili en zorlandığın nokta neydi.
Dusundum  de , cok zorlandigim bir nokta aklima gelmedi ama yaptiklari  yanlis  seyleri, tekrar  yapmamalari konusunda  uyardigim halde yapmalari beni yoruyor.

Peki anneliğin en çok hoşuna giden yanı nedir.
Ogluslarimdan gelen sevgi sozcukleri, bana duskunlukleri ve uykudaki halleri :)

Anne olunca hayatında neler değişti.
Yatagimi  paylasiyorum kücüğü ile,buyuk olanla da  o kucukken paylasmistim , yemek yaparken  onlarin sevdikleri yiyecekleri  yapmaya calisiyorum,  alisveriste mutlaka onlarin  reyonuna bakiyorum, doydular mi , sutlerini ictiler mi,  hava bugun guzel   parka goturmek lazim,   bu kitaplardan  almak  lazim,  bu oyunlardan oynamak lazim   diye   hep dusunme  halindeyim   :)

Bir anne olarak prensiplerin, disiplin tarzın var mı?
Kisisel  temizliklerinden  taviz vermem,  her istediklerini  almam, yemelerine icmelerine dikkat ederim, ders konusunda   katiyimdir, odevler itinali ve guzel yapilmali  :)  sinav sonuclari  belli bir notun  altinda olmamali (  elhamdulillah  Mirzahan  hic uzmedi bizi bu konuda ),bunlarin disinda  Arkadaslarim ve akrabalarim   rahat  bir anne  oldugumu soylerler :)


Blog yazıyor olmanın ne gibi faydaları oldu senin için?
Guzel arkadaslarla  tanistim ,bazilari ile yuz yuze bazilari ile telefonla, Turkiye'nin ve dunyanin cesitli yerlerinden blog arkadaslarim oldu .

Türkiye'de en sevdiginiz yer veya mekan?
Konyali'yim  ya Meram  diyecegim  ve tabi ki  Istanbul :)




Diyelim ki habersiz misafirler kapıyı caldı hemen ne hazirlarsiniz onlara ikram olarak?
Ny'da boyle durumlar  olmuyor  cat kapi  misafirlikleri  ama  olsa  hemen aklima gelen, milfoyden borek,   kisir, tatli  olarakta  irmik  helvasi .

Diğer sosyal ağlar ve blogları karşılaştırdığınızda blogların artıları nelerdir?
Blogla insanlari taniyorsunuz, kisilikleri, sevdikleri, hayata bakisi   belli oluyor, kendinize yakin hissettiklerinizle arkadas  olabiliyorsunuz, uzun sure yalan uzerine  yazilabilecegini dusunmuyorum, o yuzden saglam arkadasliklar  kurulabilir.

Severek takip ettiğiniz, ilk aklınıza gelen 3 blog ismi istesek.
Blog listem  var, oradan takip ediyorum, kim yeni post  yazarsa  bakmaya  calisiyorum vaktimin yettigi surece , ayirim  yapamam bu yuzden  :)

Politik bir cevap oldu :)

Son olarak Blogger Anneler için neler söylemek istersiniz?
Blogger  annelere  cocuklariyla aileleriyle birlikte  mutlu  huzurlu  gunler dilerim .

Röportaj. Filiz
Şeymanın blogu burada

8 yorum:

  1. şeymacım çok severek takip ettiğim blogların arasındasın sen, bize vakit ayırdığın için tekrar çok teşekkür ederim, seni tanımak çok güzel :)

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş bu röportaj ..ben de takip ediyorum hemen ...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok sıcak bir söyleyişi olmuş..Şeymayı tanıdığıma sevindim:)

    YanıtlaSil
  4. pankek gibi muhteşem bir lezzetin markası Şeyma :D

    YanıtlaSil
  5. güzel olmuş röportaj:))

    YanıtlaSil
  6. ah ah oraları ne çok özledim
    selam olsun bizlerden de

    YanıtlaSil