13 Mart 2012 Salı

Röportaj: İpeğin Minik Elleri











Bize kendinizi biraz tanıtır mısınız?


32 yaşında sayılırım artık. :) Bursa'da yaşıyorum. Sınıf öğretmeniyim. 6 senelik evliyim. 4,5 yaşında bir kızım var. Bu sene birinci sınıf okuttuğum ve kızımla da epeydir haşır neşir olduğum için uzak kaldığım bir çok şeyi yapmaktan hoşlanırım meselaa; kitap okumak gibi. Uzak kaldığım doğa yürüyüşlerini, yemek yapmayı; yemeyi :) sevdiklerime güzel sofralar hazırlamayı, iltifat almayı, sevmeyi ve sevilmeyi çok severim. Bi de eşimi, kızımı ve uzaktaki ailemi çok severim.
Yemek yapmayı seviyorum demiştim değil mi? Bundan 1 yıl kadar önce beğendim yemeklerimi amaçsızca fotoğraflamaya başladım.    Blog hayatına ilk adımım, deneyip beğendiğim tarifleri unutmamak ve beğendikleri yemeklerimin tarifini isteyen arkadaşlarıma yol göstermek için oldu. İlk başlarda izleyiciler, başka blogları izlemek gibi bir amacım yoktu fakat zamanla başka blogları gezmeye, fikirler edinmeye başladım. Bu etkileşim hoşuma gitmeye başladı.


Blogunuzun içeriğinden bahseder misiniz?
Çoğunlukla yemek. Hayatımdaki olumlu olumsuz gelişmelerden de haberler veriyorum fakat asıl içerik yemek :)

Hangi sıklıkla post yayınlıyorsunuz?
Belli olmuyor. Haftada en az bir kere yayınlamak istiyorum aslında. Benim dalgalı ruh halimle paralel desem daha gerçekçi bir cevap vermiş olurum.







İzleyicilerinizin yorumlarına tek tek cevap yazar mısınız?
Artık evet. Gözden kaçanlar olsa da yazmaya gayret ediyorum.
6.Sizi izleyen takipçilerinizi siz de izler misiniz?
Evet izlerim. Aslında içeriğe bağlı. Şimdiye kadar ''izlemem'' dediğim bir blog olmadı. Güzel paylaşımlar olduğu sürece izlerim.

İzlediğiniz bloglarda neler ilginizi çekiyor, nelerden hoşlanmıyorsunuz?
Öncelikle çocuk eğitimi ile farklı bilgiler, annelerin çocuklarıyla yaptığı farklı etkinlikler, tabiki farklı tarifler ilgimi çekiyor. Hoşlanmadıklarım da ''şurda şunu yedik, burdan bunu bu kadara aldık'' içerikli postlar. Yararı olmayan şeyleri sevmiyorum. Tavsiye amaçlı şeylere tamam da; özel hayatını gerçekten günlük yazar gibi bazı hoş olmayan kelimeler de kullanarak ve hatta Türkçe'yi katlederek anlatan bloglardan hoşlanmıyorum. İzlememe hakkımı kullanıyorum bu durumlarda.

Beğenerek takip ettiğiniz 3 blog desek...


Sağlıklımutfak ve Hilalim 


Fotoğrafik Hatıralar (büyük bir ilgiyle takip ediyorum)


Cafebiscuitje





Son olarak blogumuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
Samimi, içten ve zekice düşünülmüş bir paylaşım platformu olmuş. Bana çok şey katmaya başladı. Sizleri ve bir çok başarılı arkadaşı tanıma fırsatı buldum. 


İpeğin Minik Elleri Blogu BURADA
Röportajı hazırlayan Fotoğrafik Hatıralar / Ülkü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder